Nagenieten tijdens filmavond op vrijdag 11 april in 't Schooltje
Mensen die nog willen nagenieten van het prachtige carnavalsfeest zijn welkom op vrijdag 11 april vanaf 20.30 uur in 't Schooltje. We gaan dan carnaval evalueren en aansluitend de film vertonen die Peter Smit heeft gemaakt en gemonteerd van het Songfestival en carnaval. Kom allemaal nagenieten!

Carnaval 2014: wat was het geweldig...
Carnaval 2014 zit er weer op... Wat was het weer een geweldig feest met vele hoogtepunten. Stichting Jeugdcarnaval Waspik kijkt terug op een geslaagd jaar met slechts een paar kleine verbeterpuntjes. Iedereen die erbij was: dank dank dank. Nog veel meer dank aan al onze vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat vele Maoneblussers en Maoneblusserinnekes weer mooie herinneringen rijker zijn! Op naar volgend jaar!

Carnaval 2014: vele, vele foto's van Adje Klik
Zo goed als elke minuut van carnaval 2014 is vastgelegd door huisfotograaf Ad de Graaff. Duizenden foto's maakte hij, de ene nog mooier dan de andere. Tijdens carnaval waren de meeste al te zien in de foyer op de beamer. Nog eens rustig nagenieten? Kijk alle foto's na op www.mijnalbum.nl, klik op 'openbare albums' en zoek op 'carnaval waspik 2014'. Ad: bedankt jongen, voor het prachtige werk!

Motto carnaval 2015: GE BLAOST 'M MAR OP
Voorafgaand aan de maanverbranding op dinsdagavond maakte Prins Bart de 26e het motto voor carnaval 2015 bekend. Er kan alvast over het Songfestival en carnaval nagedacht worden met het motto: GE BLAOST 'M MAR OP! Succes allemaal!

Prachtige optocht: uitslag en foto's nu online!
Het motto van carnaval in Waspik (Maoneblusserslaand) dit jaar is ‘Ut is oit de kunst’. Voor de 28 deelnemers aan de optocht zondagmiddag een perfect thema om mee aan de slag te gaan. De bonte stoet trok veel bekijks en was volgens de jury van hoog niveau. Schilderijen, kwasten, verf, maar ook kookkunsten: het kwam meerdere keren aan bod tijdens de optocht. De eenlingen, duo’s en vooral grote loopgroepen en wagens kregen veel waardering van de honderden toeschouwers. Benedenkerk had het motto aangegrepen voor een circusact waarin zoals gebruikelijk bij de wijk de kinderen een grote rol speelden. Kanaal en Spoor liet een 3D schilderij zien dat het ‘schone Maoneblusserslaand’ moest uitbeelden, terwijl Agge mar leut ’t en de Poelepetaote zich vooral lieten inspireren door kookkunsten. Blikvanger was CV De Leo’s die moeder natuur als inspiratiebron had bij het ontwerp van een prachtige wagen, hoewel ook CV Ketel bewondering van het publiek kreeg door de keuze om het publiek zelf aan de wagen mee te laten schilderen tijdens de optocht. De eenlingen en kleine groepjes zorgden vooral voor plezier en doordachte grappen. Een mooie balans in een voor Waspikse begrippen prachtige optocht. Foto’s en de complete uitslag zijn hier te vinden.

Zilveren Maon voor Monique Smits
Voorafgaand aan de prijsuitreiking van de optocht op zondagmiddag werd bestuurslid Monique Smits in Den Bolder in het zonnetje gezet. Ze ontving de Zilveren Maon, de hoogste onderscheiding in Maoneblussersland voor haar jarenlange tomeloze inzet voor het Waspikse carnaval.

Carnavalskrant: 84 pagina’s en voor het eerst in kleur!
Aan de oproep van de redactie van de carnavalskrant op kopij aan te leveren, is door de groepen massaal gehoor gegeven. Dankzij steun van een enorme groep adverteerders van binnen en buiten Waspik kan de krant dit jaar voor het eerst in het 47-jarig bestaan van Stichting Jeugdcarnaval Waspik helemaal in kleur worden uitgegeven! Veel dank daarvoor! De krant is als het goed is bij iedereen bezorgd. Geen krant ontvangen? Haal er een op bij Marc Wels op Lijsterbesstraat 9. Veel leesplezier.

AD Autobedrijf Van der Vleuten / Carrera vervoert Raad van Elf
AD Autobedrijf Van der Vleuten / Carrera zal er ook dit jaar weer voor zorgen dat de volledige Raad van Elf met dansmariekes en begeleiding op maandag 3 maart naar de Waspikse senioren in De Riethorst in Kaatsheuvel kan. Dank daarvoor namens alle kinderen en de organisatie!

Alcohol en jongeren: wij weten van NIX
Door de gewijzigde wetgeving zijn wij genoodzaakt een streng deurbeleid te voeren tijdens het Songfestival en de carnavalsdagen om te voorkomen dat jongeren onder 18 jaar alcohol krijgen / nuttigen. De vrijwilligers van Stichting Jeugdcarnaval Waspik gaan er ook dit jaar weer extra op toezien dat er geen alcoholische dranken verkocht worden aan jeugd jonger dan 18 jaar. We gaan werken met verschillende kleuren polsbandjes die op vertoon van legitimatie worden verstrekt. Zonder het juiste polsbandje zullen de barvrijwilligers van de Maonkroew geen alcohol verstrekken. Wij hebben te horen gekregen dat de kans zeer groot is dat er controle komt. Bij overtreding bedraagt de boete voor de gebruiker € 90,- per overtreding en de boete voor de organisatie € 1.380,- voor de eerste overtreding; daarna een justitieel traject waarbij de horecavergunning ingetrokken kan worden. Dat zou het einde van carnaval in Den Bolder betekenen! Zo ver mag het niet komen. Wij rekenen op medewerking van de jeugd en hun ouders. Let dus op: er kan / zal bij jeugd naar identificatie gevraagd worden; geen geldige ID is geen polsbandje en dus geen toegang. Meer info is te verkrijgen bij bestuursleden van Stichting Jeugdcarnaval Waspik.

Songfestival groot succes: uitslag en foto's online
Get Songfestival dat op zaterdag 15 februari plaatsvond in Den Bolder, is weer een groot succes geworden. Het was lekker druk en het niveau van de 17 deelnemers lang opvallend hoog. De jury had er dan ook een flinke kluif aan om de winnaar te bepalen. Uiteindelijk koos zij De Poelepetaote als winnaar, op anderhalve punt gevolgd door de Schoimsnoivers en Kanaal en Spoor als derde. Cees Timmermans won bij de individuele deelnemers. De publieksprijs ging overtuigend naar CV Ketel. De overall Jan Kamp Wisseltrofee ging naar de Poelepetaote. Klik hier voor de complete uitslag; vele foto's van Jan Verschure (waarvoor heeeeeeel veel dank) zijn hier te vinden. Een klein verslagje is te vinden op de site van het Brabants Dagblad: klik hier.

Maoneblussersspul te koop
Carnaval vieren in Maoneblusserslaand doe je met de speciale Maoneblussers merchandise. Bijna iedereen heeft al zo’n mooie vlag. Heeft u er nog geen? Dit jaar hebben we een speciale actie: koopt u de vlag dan krijgt u er een speciale jubileumwimpel GRATIS bij cadeau! En dat alles voor maar 5 euro. Ook de dassen hebben we weer te koop (5 euro), net als Maoneblussersmutsen en kindermutsen (5 euro). Nieuw dit jaar zijn de vingerloze Maoneblussershandschoenen, allemaal in dezelfde uitstraling! Heeft u al deze Maoneblussersspullen al? Koop dan de CD van het Songfestival van dit jaar: voor 11 euro verkrijgbaar na het Songfestival. Dit alles is te koop in Den Bolder tijdens carnaval.

Stichting Jeugdcarnaval Waspik ook te vinden op Facebook
Carnaval in Waspik is ouderwets gezellig, maar dat betekent niet dat we oubollig zijn! Wij zijn namelijk ook op Facebook te vinden! Wordt ook vriend van de stichting en check de laatste ontwikkelingen. Zoek en vind ons op Facebook!

MOTTO 2015: GE BLAOST 'M MAR OP